Neurodynamik

Neurodynamik handlar om samspelet mellan fysiologi och mekanik i nervsystemet, och bygger på forskning inom smärtfysiologi, neurologi och ortopedi. När blodcirkulationen och/eller töjbarheten i nervsystemet störs, uppstår problem i form av till exempel smärta, värk, domningar, styrkenedsättning, stelhet, utstrålande smärta eller känselbortfall. Denna störning kan bland annat bero på en svullen led, skada, diskbråck eller hypomobilitet (lokal stelhet) i ryggraden.

Den neurodynamiska undersökningen lokaliserar hinder för nervsystemets funktion, och eliminerar eller minskar sedan dessa hinder med olika behandlingstekniker. Bland annat används nervmobilisering och mjuk mobilisering av ryggrad och leder.

Neurodynamik fungerar oftast även på besvär som funnits i åratal. Många som provar behandlingen blir förvånade över hur snabbt det kan kännas bättre med en så skonsam insats.

Neurodynamisk behandling

…används framgångsrikt på bland annat:

Behandlingen utförs av legitimerad sjukgymnast med gedigen utbildning och över 20 års erfarenhet. Alla besök skräddarsys efter dina behov, din dagsform och ditt aktuella status. En normal behandlingsserie ligger på mellan 2-6 besök under ca 1-3 månader. De flesta blir besvärsfria, men några har permanenta skador eller förslitningar och väljer därför att återkomma 1-2 ggr/år för att underhålla effekten och hålla sig arbetsföra och så smärtlindrade som möjligt. I de fall behandlingen inte ger effekt efter 1-2 gånger, får du hjälp att slussas vidare till annan instans.